Bookhaul de început de an

Simt că orice aș putea scrie în introducerea acestei postări ar fi superfluu, căci dacă mă urmăriți de ceva timp știți deja că în general nu mă pot abține de la a cumpăra cărți atunci când dau peste oferte super bune, cu miros de „pomană”. XD Însă titlurile de mai jos nu au fost toate cumpărate, iar cele pe care le-am cumpărat, se datorează „necesității”. Vă explic mai jos ce și cum.

Spre sfârșitul lui decembrie 2016, elefantul a avut o lichidare de stoc la cărți, și fiindcă eu tocmai citisem „Elita”, volumul al doilea din trilogia Alegerea de Kiera Cass, nu m-am putut abține să nu comand imediat și „Aleasa”, ultimul volum. Partea amuzantă e că eu habar nu aveam că apăruse deja în traducere la noi, dar datorită unei fete de pe Goodreads care mi-a atras atenția, am putut s-o citesc aproape imediat după a doua. La doar 17 lei cât am dat pe ea, chiar a fost pomană! XD Cât despre acest mastodont al lui Haruki Murakami, nu vă spun decât atât: 33 de lei. 33!! Și transport gratuit. Hehe! Oricum nu citisem și nu aveam trilogia „1Q84” în bibliotecă, deci asta a fost ocazia perfectă. Anul ăsta vreau să-l dau gata!

dscn3764dscn3770dscn3771dscn3773dscn3775

Cum de curând am citit, împrumutat de la bibliotecă, primul volum din trilogia Legenda de Marie Lu, și l-am adorat, pur și simplu, am zis într-o doară să intru pe Okian să văd dacă au pe stoc și următoarele două volume. Și le aveau. Și erau la preț redus. Și… le-am luat. 😀 Nu regret nimic! Deocamdată am alte planuri de lectură, dar le va veni rândul cât mai repede posibil. Moooor de curiozitate să văd ce se mai întâmplă cu June și Day!

dscn3765

Gata, am terminat cu titlurile cumpărate de mine, și trecem la o altă secțiune a postării, care pentru mine personal este mai exciting! Am inițiat o colaborare cu Editura ALL (yay, me!), iar persoana de contact mi-a spus că pot alege oricare două titluri de pe site-ul editurii, pentru a le scrie o recenzie. Desigur, subsemnata a fost în culmea fericirii! 😀 După îndelungi deliberări, am restrâns wishlist-ul la cele două cărți pe care le vedeți mai jos. Ambele sunt romane istorice, dar din perioade cum nu se poate mai diferite. Abia aștept să le citesc!! Vă voi spune apoi și vouă cum mi s-au părut. Ca un post scriptum, nu-i așa că noile cărți din colecția reinventată Strada Ficțiunii arată bestial? Văzându-le pe net, inițial am crezut că sunt ca cele din colecția Raftul Denisei, de exemplu, dar nu, au supracopertă! Iar coperta în sine este și ea frumoasă foc! Îmi încântă privirile, ce mai!

dscn3766dscn3767

În mai multe postări anterioare mi-am declarat dragostea nemuritoare pentru biblioteca din orașul meu, dar se pare că pe lună ce trece (fiindcă trec pe acolo o dată pe lună) găsesc tot mai multe surprize pe rafturile ei. Mai nou, am găsit aceste două minunății, pe care nu m-am putut abține să nu le împrumut la domiciliu! Între noi fie vorba, faptul că la bibliotecă găsesc multe noutăți la scurt timp de la apariție mă ajută să-mi mai păstrez și eu banii în cont și în portofel. XD Dar da, mă bucur de nu mai pot că am găsit „Umanii” și apoi primul volum din Proiectul Hogarth Shakespeare, „O paranteză în timp”. Din acest proiect, la noi a mai apărut și „Shylock este numele meu” de Howard Jacobson.

dscn3769dscn3776dscn3779dscn3780

Uf, am ajuns și la sfârșit. Fără a vă mai plictisi, vă las cu o poză de grup și vă întreb doar atât: ce carte ați vrea să citesc mai întâi și să-i scriu o recenzie, „Porțile de foc” sau „În umbra eșafodului”? Ambele mă cheamă ca niște sirene, și nu mă pot hotărî deloc! Am nevoie de ajutorul vostru. 😀

dscn3761

Voi ce cărți ați mai cumpărat, împrumutat sau citit în ultima perioadă? Eu momentan îmi bat capul cu „Prințesa mecanică” de Cassandra Clare, ultimul volum al trilogiei Dispozitive infernale. Mi-am propus ca în 2017 să termin câteva, dacă nu chiar toate, dintre seriile începute. Cât despre „Prințesa…”, n-aș putea spune că nu-mi place, dar nici nu mi se pare o carte de referință. Voi ați citit-o, ce părere aveți?


3 gânduri despre “Bookhaul de început de an

  1. Daca ti-a placut Legend, sigur le vei adora pe urmatoarele doua. Cu fiecare carte m-am indragostit tot mai mult de seria asta ;))

    Spor la citit!

Lasă un comentariu