Și-a fost și Bookfest-ul

Nici n-a venit bine Bookfest-ul, că a și trecut cu viteza TGV-ului pe lângă mine. În plus, anul acesta chiar am fost dezamăgită de felul în care s-au desfășurat lucrurile pentru mine… Dar să vă explic mai pe îndelete.

Am pornit spre Romexpo sâmbătă pe la 11 și ceva, hotărâtă să particip la cât mai multe evenimente. Eram deja nițel obosită, dar mersul cu autobuzul m-a obosit și mai tare. În fine, am ajuns acolo până la urmă. Pe la 12. Aglomerație foarte mare, mirosuri de mici și de alte mâncăruri, atmosferă de iarbă verde. Am închis ochii și la așa ceva, și am intrat în pavilioanele destinate Bookfest-ului. Acolo, 5 oameni pe metru pătrat. În plus, fiecare mergea ca o găină fără cap, îmbrâncindu-se, îmbulzindu-se, vrând să treacă fix prin mine. Deja mă luase cu rău de la stomac. Următoarea dată când am putut să respir ceva mai bine a fost când am ajuns pe la standurile editurilor Paralela 45, Meteor Press, Herald și, surprinzător, ART (cum de nu era aglomerat, nu știu). De ce oare mi-oi fi ales sâmbăta, dintre toate zilele târgului, nu știu!

Am sfârșit prin a mă învârti vreme de o oră și ceva printre standurile editurilor din pavilioanele C1 și C2, iar la celelalte nici nu am mai ajuns. Am vrut să trec în revistă noutățile de la Humanitas, dar… apropie-te, dacă poți! La standul Polirom nici nu am mai ajuns… La standul Corint un eveniment se afla în desfășurare, așa că m-am strecurat ca un ninja ca să pun mâna pe un volum „Magonia”, fiindcă spațiul era restrâns, iar mulțimea adunată destul de mare. Voiam să ajung și la Books Express, însă mi-a pierit de tot cheful din cauza aglomerației. La standul Sitka aș fi vrut să văd cărțile din colecția Penguin Little Black Classics, fiindcă mă bătea serios gândul să-mi mai iau vreo 2-3, dar ce, am putut să mă apropii?! NU! Fiindcă fix în dreptul lor se aflau două adolescente care efectiv refuzau să se mute de-acolo. Tot citeau titlurile cărticelelor, dar de cumpărat ioc. Așa că m-am dat bătută și acolo. Am plecat mai departe.

Singurele 5 minute de respiro în interiorul Romexpo-ului le-am petrecut la standul editurii Herg Benet, unde Cristina Boncea își lansa al doilea volum din seria Octopussy, „Becks merge la școală”. Am prins fix ultima parte, când a citit câteva paragrafe din volum. Știu că urma exact lansarea la care îmi planificasem eu să asist, și anume a lui „Rockstar” de Cristina Nemerovschi, însă toată aglomerația aceea și-a spus cuvântul asupra mea. Senzația de amețeală care m-a cuprins n-a vrut să mă mai lase neam! Iar când am ieșit la aer curat și am fost izbită din plin de mirosul de mici, și de mâncare prăjită în general, am crezut că mor subit. M-am lăsat păgubașă de tot, mi-am luat trăistuțele și am pornit spre stația de autobuz. Și-am încălecat pe-o șa, și-am spus povestea-așa.

Deși experiența mea cu Bookfest-ul de anul acesta a fost destul de jalnică, mă pot lăuda că am reușit să-mi iau majoritatea cărților pe care îmi propusesem să le achiziționez de acolo. Cam toate au avut prețuri promoționale, așa că a fost o situație de genul win-win. Poză de grup mai jos.

DSCN3622

  1. The Return of the Native – Thomas Hardy (de la standul editurii Prior, am dat 29 de lei pe ea)
  2. Fata cu toate darurile – M.R. Carey (de la standul Editurii Nemira, am dat 30 de lei pe ea)
  3. Magonia – Maria Dahvana Headley (de la standul editurii Corint, am dat 26 de lei pe ea)
  4. Inimă de samurai – Margi Preus (de la standul editurii Booklet, am dat 20 de lei pe ea)
  5. La răscruce de vânturi – Emily Bronte (de la standul editurii ART, am dat 8 lei pe ea)
  6. Pasăre cântătoare – Kathryn Erskine (de la standul editurii ART, am dat 25 de lei pe ea)
  7. Omul ilustrat – Ray Bradbury (de la standul editurii Paladin, am dat 25 de lei pe ea)

În plus, mă pot lăuda că am trecut pe lângă doamna Denisa Comănescu (apropo, colecția Raftul Denisei de la Humanitas a împlinit anul acesta 10 ani, timp în care a adunat aproape 400 de titluri), pe lângă actorul Eugen Cristea, ba chiar l-am văzut la standul editurii Herg Benet și pe Radu Găvan, autorul volumelor „Exorcizat” și „Neverland” (recenzie aici și aici), și i-am văzut în trecere și pe Ioana Vighi și autorul Andrei Ruse (da, cel cu „Soni” 😀 ), care au înființat proiectul Hyperliteratura, și probabil că am mai văzut câteva fețe cunoscute, dar le-am uitat între timp. La ce caleidoscop de fețe a fost pentru mine la Bookfest, nici nu e de mirare!

Dragilor, sfat serios din partea mea: dacă vreți să participați la un târg de carte așa de mare cum e Bookfest, vă recomand să vă alegeți o zi mai puțin aglomerată în care să-l vizitați. Eu am făcut o mare greșeală anul acesta, și acum plătesc prețul (văd peste tot postări și poze de la evenimentele la care voisem și eu să particip și nu am mai apucat, și mă oftic maxim!). În rest, ce-aș putea să spun, numai de bine! Iubesc să fiu înconjurată de cărți, de oameni pasionați de literatură de toate felurile, să aud discuții despre autorii mei preferați. Dacă aș fi stat mai mult pe-acolo, aș fi avut mai multe impresii. Dar, din păcate, experiența mea a fost destul de redusă. După cum ați putut citi.

Voi ați fost? V-a plăcut? V-ar interesa să mergeți la anul? Sau vă place mai degrabă Gaudeamus-ul din toamnă?

Anunțuri

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s