Recenzie „O poveste haioasă” (It’s Kind of a Funny Story) de Ned Vizzini

bookpic-5-o-poveste-haioasa-5413-346x500Numai în Statele Unite se pare că aproximativ 1 din 8 adolescenţi are la un moment dat probleme cu depresia, iar în general 11% dintre adolescenţi suferă de această afecţiune până la vârsta de 18 ani. La nivel global, în jur de 350 de milioane de oameni de toate vârstele se luptă anual cu depresia, supranumită şi „boala secolului XXI”. 350! Din aproximativ 7.2 miliarde de oameni! Iar aici vorbim de o singură boală…

De ce am ales să încep cu cifre, mă întrebaţi? Fiindcă „O poveste haioasă” de Ned Vizzini este o carte care te loveşte în cea mai fragedă parte a sufletului şi îţi taie respiraţia, îţi deschide ochii la adevăratele probleme ale vieţii, la obstacolele aparent insurmontabile pe care le înfruntă adolescenţii zi de zi şi, mai ales, la faptul că există o speranţă la orizont, oricât de mică şi oricât de slab ar pâlpâi ea. Iar asta este iarăşi o realitate, pe care Vizzini se străduieşte din răsputeri, şi chiar reuşeşte, s-o transmită cititorilor săi, indiferent de vârsta acestora.

Craig Gilner este un puşti de 15 ani, deştept, precoce şi… deprimat. După cum aflăm din primele pagini. Viaţa sa o ia la vale odată ce intră la Executive Pre-Professional, un liceu de elită din Manhattan, unde cerinţele sunt mari iar colegii extrem de bine pregătiţi şi muncitori. Având o fire ambiţioasă şi extraordinar de analitică, Craig îşi dă seama că nu poate ţine pasul cu colegii săi, simţindu-se mai degrabă lipsit de vitalitate după trecerea examenului de admitere, şi acela extrem de dificil.

***
Anunțuri

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s